Çelik Bilya / Çelik Granül

Asal Metal

Çelik Bilya / Çelik Granül

03 Eylül 2018

Çelik Bilya / Çelik Garanül

Çelik granüller kumlamada en fazla kullanılan sarf malzemesidir. Çelik misket gemi sanayi, inşaat ve demir çelik sanayi olmak üzere çok geniş bir alanda kullanılır. Çelik granüller düşük karbonlu ve yüksek karbonlu olmak üzere iki farklı kimyasal yapıda üretilirler. Bunun yanında çeliş misketler yüzey sertleştirme ve gerilim giderme alanında da fazlaca kullanılır. Kumlamada çelik granül seçimi oldukça önemlidir. İstenilen yüzey durumu, parça büyüklüğü, parça kalınlığı ve ürünün metal yapısı göz önüne alınarak çelik granül seçimi yapılmalıdır.

Özellikle türbinli makinelerde çelik misket kullanımı fazladır. Bu makinelerde fazla verim almak için bilye seçimi çok önemlidir. Türbinli makinelerde aşındırıcı ekleme az az ve sık sık kuralına göre yapılmadır. Kalitesi uygun olmayan çelik misket kullanıldığında aşındırıcı sarfiyatı artar ayrıca kumlama makinesi ömrü kısalır. Bu sebeple kumlama sektöründe çelik granül seçimi ve kullanımı çok önemlidir.

Çelik Granül

Sanayi üretiminin vazgeçilmezleri vardır. Bunlardan en önemlisi de hammaddedir. Hammaddeye yakın olmak üretim yapan firmalar için en önemli avantajlardan biri olmaktadır. Hammadde olmadan üretimin hiçbir aşamasının devam etmediği bilinmekte ve o nedenle hammadde stoku gerekli seviyede tutulmaktadır. Çelik ve metal üretim sektörlerinde de hemen her fabrikanın vazgeçilmez ihtiyacı çelik granüllerdir. Çelik granüller hurda metallerin 1600 derecenin üstünde ısıda ısıtılarak bilyeler haline getirilmesiyle oluşur. Çelik granül çelikten üretimin yapıldığı her sektörde karşınıza çıkabilecek bir üründür. Örnek verecek olursak makine sektöründeki hammadde ihtiyacının büyük bölümünü çelik granül oluşturmaktadır. Makineler çelik granül üzerinden şekil alarak nihai haline gelmektedir. Çelik granül işleme tesisleri yılın her günü farklı ürünlerin üretimlerini gerçekleştirmektedir.

 

 

 

 

Asal Metal Firması; yüzey işlem alanında uzmanlaşmış bir kurumdur. Ana uzmanlık alanları; kumlama, vibrasyon ve shot peeningdir.

Üretim alanı; kumlama makineleri, vibrasyon makineleridir. Ayrıca bunlarda kullanılan sarf malzemelerinin imal ve ithalatını yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Asal Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Eskoop Sanayi Sitesi C6 Blok No:345 İkitelli / İST Telefon: +90 (212) 549 81 90 E-Posta: info@asalmetal.com