Kumlama Makinesi Sonuçları

Asal Metal

Kumlama Makinesi Sonuçları

30 Temmuz 2018

Kumlama Makinesi

Metal yüzeyler, ilk kullanılmaya başlandığı dönemlerde oldukça parlak bir yüzeye sahiptir. Fakat ilerleyen zaman ile beraber yağ, kir ve pas gibi etkenlerden ötürü bu yüzeylerde ciddi oranda sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Özellikle büyük parçalı metallerde temizlik işlemlerinin klasik şekillerde yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla böylesi durumlarda metaller için çok daha etkili çalışmaların yapılması gerekmektedir. Atılacak olan yanlış adımların sonrasında ortaya çıkacak olan sonuçlar çok ciddi olacağı için işletmelerin dikkatli olmaları gerekmektedir. Kumlama makinesi kullanılarak elde edilecek olan sonuçlar son derece başarılı olacağı için artık pek çok işletme artık bu makineleri kullanmayı tercih ediyorlar.

 

Kumlama işlemi, metal yüzeyin belirli bir zaman geçtikten sonra pas ve korozyona uğramasından ötürü üzerinde bulunan kir, yağ, pas ve korozyonun kaldırılarak boyama işlemi için hazır hale getirilmesi sağlanmış olmaktadır. Metalin kullanım ömrünün uzaması adına kullanılmakta olan kumlama işleminde, bu iş için özel olarak hazırlanmış olan ürünler kullanılmaktadır. Grid isimli bu aşındırıcı maddeleri ile beraber metallerin yüzeylerinde görülmekte olan veya mikronize boyutlarda bulunan korozyon ve pas yok olurken aynı zamanda metalin özünün de ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Kumlama işlemi sonrasında metal yüzeyi oldukça savunmasız bir hale gelmiş olacaktır. Bundan dolayı da hava kumlama makinesi ile gerçekleştirilecek olan işlemlerin sonrasında hiç vakit kaybetmeden boyama işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

 

Aksi durumda yani kumlama makinesi tarafından yapılacak olan kumlama işlemlerinden sonra metalin nemli bir ortama bırakılmasının sonrasında yalnızca birkaç saat içerisinde bile oksitlenme sonrasında renk değişimi ortaya çıkmış olacaktır. Bundan dolayı kumlama makinesi ile işlemlerin yapılması öncesinde başta boyama olmak üzere gerekli olan konular ile alakalı her türlü ön hazırlık yapılmalıdır. Günümüzde artık Asal Metal bünyesinde yer almakta olan kumlama makineleri ile beraber istenilen her türlü büyüklükteki metal yüzeyin kumlama işlemleri son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olacaktır. Kumlama makinesi seçilirken önemli olan şeylerin başında hiç şüphesiz ki boyutları gelmektedir. Büyük boyutlu metallerin ya da gemilerin kumlanması gerektiği durumlarda kumlama kazanları tercih edilebilmektedir.

 

Hassas ve özel parçalar başta olmak üzere karmaşık geometrik yapıya sahip olan parçaların kumlanması için ise mümkün olduğu kadar kumlama makineleri tercih edilmektedir. Bu tarz kumlama makinesi türünün en büyük özelliklerinden biri ise kapalı ve küçük sisteme sahip olmasından ötürü istemiş olduğu kumlama işlemlerini yapamayacağını düşünen işletmelerin imdadına yetişebiliyor. Konusunda uzman olan kişiler tarafından yapılmakta olan çalışmalar neticesinde artık işletmeler kendi ihtiyaçlarına en uygun olacak kumlama makineleri başta olmak üzere bu işlem için gerekli olan her türlü ürün de yine işletmelerin kullanımına sunulacak. İşletmeler de artık istemiş oldukları metalleri hiçbir sorun yaşamadan kumlama olanağına kolay bir şekilde erişecekler.

Asal Metal Firması; yüzey işlem alanında uzmanlaşmış bir kurumdur. Ana uzmanlık alanları; kumlama, vibrasyon ve shot peeningdir.

Üretim alanı; kumlama makineleri, vibrasyon makineleridir. Ayrıca bunlarda kullanılan sarf malzemelerinin imal ve ithalatını yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Asal Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Eskoop Sanayi Sitesi C6 Blok No:345 İkitelli / İST Telefon: +90 (212) 549 81 90 E-Posta: info@asalmetal.com